O George Clooney αποκάλυψε ότι προσβλήθηκε από ελονοσία

24/01/2011 10:04

 

O George Clooney

O George Clooney αποκάλυψε ότι προσβλήθηκε από ελονοσία

Μιλώντας στην εκπομπή του Pierce Morgan (διαδόχου του Larry King) στο CNN, o George Clooney αποκάλυψε ότι σε ένα από τα πρόσφατα ταξίδια του στο Σουδάν κόλλησε ελονοσία. Η είδηση άφησε άφωνους τους τηλεθεατές, που όμως καθησυχάστηκαν αφού ο δημοφιλής ηθοποιός διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε φάση τελικής ανάρρωσης ενώ «ομολόγησε» ότι είναι η δεύτερη φορά που συνέβη κάτι ανάλογο. Το σίγουρο είναι ότι ο Clooney αντιμετώπισε με χιούμορ το θέμα, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τα θύματα της νόσου στην Αφρική.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Με είδαν τα κουνούπια έτσι καλοταϊσμένο, νόμιζαν ότι είμαι μπαρ και ήλθαν με τσίμπησαν και μου ήπιαν το αίμα!». Αφού διαβεβαίωσε ότι δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία του και ότι βρίσκεται σε στάδιο τελικής ανάρρωσης, ο George Clooney εξήγησε ότι «Αυτό δείχνει πως με την κατάλληλη αγωγή, η πιο θανατηφόρος κατάσταση στην Αφρική μπορεί να μειωθεί σε δέκα κακές μέρες, αντί να καταδικαστούν αυτοί οι άνθρωποι με θανατική ποινή!».

 Η ελονοσία στις χώρες του δυτικού κόσμου είναι ιάσιμη ασθένεια με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Όχι όμως και στην Αφρική, όπου οι άνθρωποι αφήνονται κυριολεκτικά αβοήθητοι να πεθάνουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ελονοσία θερίζει στην Αφρική με το 20% των παιδικών θανάτων να οφείλονται σε αυτή και με ένα εκατομμύριο ανθρώπους να χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας της συγκεκριμένης ασθένειας.

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι ο George Clooney έχει αναπτύξει έντονη ανθρωπιστική δράση, με έμφαση στο πρόβλημα του Σουδάν, χώρα την οποία έχει επισκεφθεί επανειλημμένα. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό  έχει ιδρύσει την οργάνωση αρωγής για τους εκτοπισμένους του Νταρφούρ «Not On Our Watch», ενώ πριν από μερικούς μήνες συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama για να του μεταφέρει τις εμπειρίες του από τις επισκέψεις του στο Σουδάν.

Back

© 2011-2020 Grekisk Radio. email:grekisk.radio@yahoo.com

Create a free websiteWebnode